Nieuwsoverzicht

Hardlopen gunstig bij werkgerelateerde vermoeidheid

Regelmatig hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Dat blijkt uit het onderzoek van de Radboud Universiteit. De onderzoeker vergeleek bijna 200 proefpersonen verdeeld over 2 groepen.

Lees verder »

Babynieuws

Op 20-06-2017 is Mats Marinus Cornelis Coremans geboren. Het gaat gelukkig goed met deze gezonde jongen. 

Lees verder »

Slecht slapen? Kom in beweging!

Nederlanders slapen vaak genoeg, maar niet goed. Die conclusie uit het onderzoek van de Hersenstichting bereikte de headlines deze week.

Lees verder »

Huishouden verlaagt kans op vroegtijdig sterven

De lichaamsbeweging die nodig is bij huishoudelijke activiteiten verlaagt de sterftekans van mensen, zo blijkt uit een nieuwe studie. In totaal hoeven mensen slechts dertig minuten per dag te bewegen om hun kans op een vroegtijdige dood met 28 procent te verlagen.

Lees verder »

Bewegen belangrijk bij depressie

We weten inmiddels dat bewegen ontzettend goed is voor het lichaam. Uit een 50-jaar durende studie blijkt dat lichamelijke activiteit ook helpt bij het bestrijden van depressies.

Lees verder »

Wat gebeurt er tijdens de slappe lach?

Na een korte zoektocht op internet werd al gauw meer duidelijk hoe een slappe lach wordt veroorzaakt. Bij de slappe lach zenden je hersenen namelijk te weinig signalen uit naar je spieren. Daardoor heb je je lichaam niet meer goed onder controle en kun je niet stoppen met lachen.

Lees verder »

Valrisico? Er is iets aan te doen!

Het is vandaag uitgebreid in het nieuws: vallen is steeds vaker een doodsoorzaak onder ouderen. Vaak als gevolg van complicaties van botbreuken na struikelen in en om huis. Senioren wonen immers steeds vaker en langer zelfstandig.

Lees verder »

Risico beroerte lager bij mannen die op latere leeftijd bewegen

Mannen van middelbare leeftijd die meer aan lichaamsbeweging gaan doen, kunnen daarmee het risico op een beroerte mogelijk halveren.

Lees verder »