Nieuwsoverzicht

Valrisico? Er is iets aan te doen!

Het is vandaag uitgebreid in het nieuws: vallen is steeds vaker een doodsoorzaak onder ouderen. Vaak als gevolg van complicaties van botbreuken na struikelen in en om huis. Senioren wonen immers steeds vaker en langer zelfstandig.

Lees verder »

Waarom sporten tijdens zwangerschap goed voor je is

Er doken onlangs beelden op van Serena Williams die hard aan het trainen was, ondanks het feit dat ze al 5 maanden zwanger is. Hoe gezond is dat eigenlijk?

Lees verder »

Fietsen naar het werk vermindert risico op hartziekten en kanker

Fietsen naar het werk verkleint uw risico op kanker en hartziekte met bijna de helft. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij ruim 260.000 Britten tussen 40 en 69 jaar werden ondervraagd en die gedurende vijf jaar werden opgevolgd. Het onderzoek verscheen in het BMJ.

Lees verder »

Met de auto op vakantie?

Een lange autorit is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Vooral de onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren....

Lees verder »

Vaak slippers dragen niet verstandig

Ben je zelf ook zo'n fan van je comfortabele slippers en draag je ze tijdens de zomer overal en altijd? Overweeg dan om ander gemakkelijk schoeisel te zoeken, want je geliefde slippers doen je voeten meer kwaad dan goed.

Lees verder »

Met de auto op vakantie?

Een lange autorit is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Vooral de onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. De zithouding in de auto of een verkeerde afstelling van de stoel zijn vaak de oorzaak van klachten.

Lees verder »

Trainen voor de spiegel traint ook ongetrainde arm sneller

Mensen die voor een spiegel één arm trainen, zouden daarmee ook hun ongetrainde andere arm trainen. Door deze optische illusie zou de kracht in de ongetrainde arm toenemen.

Lees verder »

NEDERLANDERS ZITTEN HET LANGST VAN ALLE EUROPEANEN

Lang zitten is niet gezond, toch doen we dat in ons land massaal. Nederlanders zitten per dag het langst van alle Europeanen, blijkt uit cijfers die minister Schippers naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Lees verder »